Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Bir Kripto Borsasına Daha Dava: 4 Token İçin Emtia-Menkul Kıymet İddiası

New York Başsavcısı kripto para borsası CoinEx’i yasa dışı işlem yapmakla suçlayarak borsa aleyhine dava açtı.

Reuters’ın yaptığı habere göre New York Başsavcısı Letitia James, CoinEx’e kayıt dışı emtia ve menkul kıymet satıcısı olarak hizmet verdiğini iddia ederek dava açtı. James tarafından 22 Şubat tarihinde yüksek mahkemeye sunulan dilekçede, CoinEx’in kayıt dışı emtia ve menkul kıymet satışı yaptığı ve Martin Yasasını ihlal ettiği belirtildi.

Mahkemeye sunulan dilekçenin detaylarında, borsanın kayıt dışı faaliyeti şu ifadelerle vurgulandı:

CoinEx, New York’ta bir emtia satıcısı veya bir menkul kıymet satıcısı olarak kayıt yaptırmadan, emtia ve menkul kıymet olan kripto para birimlerinde işlem teklif etti, sattı, satın aldı ve gerçekleştirdi.

New York yasalarına göre kayıtlı olmadığı halde borsa gibi faaliyet gösterdiği belirtilen CoinEX’in yöneticilerinden hesap hareketlerinin ve New York müşterilerinden alınan tüm ücretlerin tam bir muhasebesi talep edildi.

Sunulan dilekçede ayrıca CoinEx’in hem menkul kıymet hem de emtia olarak nitelendirilen Amp (AMP), LBRY Credits (LBC), Terra (LUNA) ve Rally (RLY) tokenlarının ticaretine ve staking hizmetlerine eyalet yasalarını yok sayarak izin verdiği ifade edildi.

Öte yandan dilekçede, borsanın bir ay önce tebliğ edilen bir mahkeme celbine de uymadığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!