Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Bitcoin Satışının Ardından 112 Milyon Dolarlık Bir Kripto Para Hamlesi Daha

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) dolandırıcılık aktiviteleriyle bağlantılı 112 milyon dolar değerinde kripto paraya el konulduğunu duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından 3 Nisan’da yapılan açıklamada, tamamı dolandırıcılık bağlantılı 6 dijital cüzdanının ele geçirildiği ve 112 milyon dolar değerinde kripto paraya el konulduğu beyan edildi. Açıklamada, ele geçirilen kripto paraların detayları gizli tutuldu.

Paylaşılan dosyalara göre saldırganlar, özellikle 30-49 yaş arasındaki insanları hedef aldı ve gerçek hayatta uzun bir ilişki kurdukları mağdurları kötü yönlendirmelerle manipüle etti. Mağdurların çoğu bir süre önce tanıştıkları ve kötü niyetini fark edemedikleri bu insanların tavsiyesi üzerine yatırım yaptığı kripto paradan dolayı ciddi kayıplar yaşadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başsavcı Yardımcısı Kenneth A. Polite Jr. yetkililerin el konulan fonları mağdurlara iade edeceğini ve kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışacağını açıkladı:

Dolandırıcıların kurbanlarıyla ilişkilerini zaman içinde dikkatlice geliştirdikleri bu özellikle kötü niyetli yapılar, aileleri harap etti ve bireylerin yaşam birikimlerine mal oldu.

ABD cephesi, kripto paraların popülerleşmesi ve dolandırıcılık vakalarının artmasıyla birlikte bu alandaki cezai çalışmalarını artırdı. ABD hükümeti son olarak ele geçirilen Silk Road bağlantılı 50 bin Bitcoin’in (BTC) 9.800 adetini sattığını ve kademeli olarak satışlara devam edeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!