Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Bitcoin Sonrası Ethereum İçin Satış Bakısı Gelebilir: Binlerce Taşıdılar!

ABD Hükümeti olarak işaretlenmiş bir cüzdan, 11,75 milyon dolar değerinde Ethereum’u transfer etti.

On-chain veri ve analiz platformu Arkham Intelligence verilerine göre ABD hükümeti, yine kripto para transferi ile gündeme geldi. Normalde Bitcoin transferleri ile dikkat çeken ABD, bugün 11,75 milyon dolar değerinde 3.375 Ethereum’u (ETH) bilinmeyen bir cüzdana transfer etti.

0x05…e049 olarak kayıtlı ABD hükümetinin cüzdanı, söz konusu Ethereumları Kasım 2022’de Estonya’da tutuklanan HashFlare ponzi şemasının yöneticileri Ivan Turogin ve Sergei Potapenko tarafından el konulan fonlardan geldiği belirtiliyor.

ABD hükümetiyle ilişkili bir cüzdan 28 Haziran günü yine aynı kişiler tarafından el konulan fonlardan “3KHnTqDh2LUmzYe8hgSnxY2QHFcNmuuso9 isimli bir adrese 11,84 Bitcoin transferi gerçekleştirmişti.

Hükümet söz konusu işlemden birkaç gün önce de ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in Prime platformuna yaklaşık 240 milyon dolar değerinde Bitcoin göndermişti. Arkham bu Bitcoinlerin Silk Road’dan ele geçirilmiş olduğunu kaydetmişti.

ABD, söz konusu Bitcoin transferleri ile satış baskısı meydana getirirken benzer bir durumun Ethereum için de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!