Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Hükümetinin Bitcoin Baskısı Bitmiyor: 94 Milyon Dolarlık İşlem!

Alman hükümeti, Bitcoin’in (BTC) üstünde satış baskısı oluşturmaya devam ediyor.

Blockchain analiz firması Arkham’ın kayıtlarına göre Alman hükümeti, bugün Türkiye saati ile 11:30 sularında on milyonlarca dolarlık Bitcoin transfer etti.

Borsalara gönderiyor

Blockchain kayıtlarına göre Alman hükümeti, Kraken, Coinbase ve Bitstamp borsalarına toplamda 400 Bitcoin gönderdi. İşlemlerin yapıldığı sırada bunların değeri, 25,28 milyon dolar ediyordu.

Alman hükümeti, buna ek olarak bilinmeyen cüzdanlara 1.100 Bitcoin daha transfer etti. Alman yetkililer, toplamda 1.500 Bitcoin (94,7 milyon dolar) büyüklüğünde işlem yaptı.

Satış baskısı kurmaya devam ediyor

Almanya, bu yılın başında yaptığı açıklamada bir korsan siteden 50.000 Bitcoin’e el koyduğunu duyurmuştu. Hükümet, şimdiye kadar bundan daha büyük bir Bitcoin operasyonu yapmadı. 2023’te ABD hükümeti de Silk Road’dan 216 milyon dolar değerinde Bitcoin’e el koymuştu.

Alman hükümeti, geçtiğimiz son iki hafta içerisinde merkezi kripto para borsalarına 2.700’den fazla Bitcoin gönderdi. Bundan beş gün önce Kraken ve Flow Traders adreslerine yüzlerce Bitcoin gönderildi. Hükümetin bunları sattığı tahmin ediliyor.

Bu işlemler, Bitcoin fiyatı üstünde satış baskısı oluşturuyor. Arkham verilerine göre Alman hükümetinin cüzdanında hala 2,81 milyar dolar değerinde 44.692 Bitcoin bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!