Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Bitcoin ve Kripto Paralar İçin İzin Çıktı: MicroStrategy İçin Devrim Niteliğinde!

ABD muhasebe standartlarını belirleyen kuruluş Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), şirketlerin kripto varlıklarını adil piyasa değeri üzerinden raporlamalarına olanak tanıyan yeni kuralları onayladı.

Bloomberg Law ‘ın haberine göre Finansal Muhasebe Standartları Kurulu önderliğinde 6 Eylül Çarşamba günü yapılan bir toplantıda kripto para bulunduran şirketlerin varlıklarını adil piyasa değeri üzerinden raporlamasının önü açıldı.

Alınan karara göre söz konusu kurallar kurallar 2023 yılı sonuna kadar yayınlanacak ve 2025 yılında aktif hale gelecek. Bununla birlikte isteyen şirketler bu raporlama faaliyetlerini daha önce de uygulayabilecek.

Piyasana yorumcularına göre özellikle kripto paraları muhasebe kurallarına taşımak, şirketlerin kazanç ve kayıplarını üç aylık gelir raporlarının bir parçası haline getireceği anlamına geliyor.

Konu hakkında yorumda bulunan ve bir sosyal medya gönderisi paylaşan MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor,atılan bu adımın bir hazine varlığı olarak Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesinin önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırdığını savundu.

Konu hakkında açıklamada bulunan FASB Yönetim Kurulu Başkanı Richard Jones, alınan bu kararın arkasında durduğunu belirtti:

Mali tabloların kullanımına dayalı olarak sermaye tahsis eden yatırımcılardan, bu kararları vermeleri için onlara daha iyi bilgi sağlayacağını düşünüyorum ve bu yüzden bu kararı tamamen destekliyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!