Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis Ana Şirketi DCG’ye Bitcoin Davası Açtı: 600 Milyon Dolarlık Kredi!

İflas eden kripto kredi platformu Genesis, ana şirketi Digital Currency Group’a (DCG) 600 milyon doların üzerinde ödenmemiş krediler nedeniyle dava açtı.

Genesis Global Capital 6 Eylül tarihin New York Bölge Mahkemesi’ne sunduğu dosyada, DGC ve Digital Currency Group Investments’a (DCGI) ödenmeyen krediler nedeniyle dava açtı. Davalar 500 milyon dolarlık 4 ayrı kredi ve 18.697 Bitcoin’lik (BTC) bir başka kredinin ödemesi gerçekleşmemiş kısımlarını içerdi.

Verilen bilgilere göre Genesis Global Capital, DCG’ye 2022 yılı içerisinde toplamda 500 milyon dolar değerinde 4 ayrı Bitcoin kredisi verdi. Bu kredilerin vadesi 11 ve 13 Mayıs 2023 tarihlerinde doldu. DCG, 9 Mayıs tarihinde Genesis ile yapılan bir anlaşma kapsamında bu kredinin bir açık borca dönüştürebileceğini belirtse de Genesis bu görüşe katılmayarak ana paranın herhangi bir gecikme faizi olmaksızın geri ödenmesini talep etti.

Diğer dava ise 2019 yılında DCGI’ya verilen 481,5 milyon dolar değerinde 18.697 BTC‘lik bir kredinin ödenmemiş kısımlarını kapsadı. Bu kredi 2019 yılında bir açık kredi anlaşması kapsamında DCGI‘ya 2022 Haziran ayında verildi ve borçtan kalan bakiye 11 Mayıs 2023’te sabit vadeli bir krediye dönüştürüldü. Mevcut durumda ödenmesi gereken borç miktarı 117 milyon dolar değerinde 4.550 BTC olarak kaydedildi.

DCGI bu borcun da yine 9 Mayıs‘ta yapılan anlaşma kapsamında açık vadeli bir krediye dönüştürülmesini istese de Genesis bu fikre sıcak bakmadı.

Ancak davaların sonuçlanmayabileceği belirtildi. Bir DCG sözcüsü Genesis’in teminatsız alacaklılar komisyonu, DCG ve Genesis arasındaki prensipte anlaşmanın belgelenmesine devam edilebilmesi için davaları durdurmayı kabul ettiğini söyledi. DCG olarak bir erteleme anlaşması belgelendirdiklerini ve bunu yakında mahkemeye sunmayı planladıklarını söyleyen sözcü, o aşamada fonların dağıtımına başlayacaklarını ve Genesis alacaklıları için önemli bir geri ödeme sürecine devam edeceklerini ifade etti.

DCG 29 Ağustos tarihinde Genesis alacaklılarıyla prensipte bir anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Bu anlaşma sonucunda Genesis teminatsız alacaklılarının %70 ile %90 arasında bir geri ödeme alabileceği dile getirilmişti. Ayrıca Mayıs 2023’te vadesi dolan krediler üzerinde de kısmı bir ödemede mutabık kalındığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!