Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Çakma “Mutant Ape” NFT Projesinin Geliştiricisine Rug Pull Suçlaması: İtiraf Etti!

Popüler “Mutant Ape Yacht Club” NFT koleksiyonunun çakma versiyonu olan Mutant Ape Planet projesinin kurucu ortağı Aurelien Michel, “Rug pull” yaparak yaklaşık 3 milyon dolarlık yatırımcı varlığını dolandırmakla suçlandı.

ABD Brooklyn Federal Mahkemesi, Aurelien Michel’ı geliştiricisi olduğu Mutant Ape Planet NFT projesini kullanarak yatırımcıları dolandırmakla suçladı. Mahkeme tarafından yöneltilen suçlamada, Michel’ın yanlış beyanla yatırımcıları kandırdığı ifade edildi. Yatırımcılardan 2,9 milyon dolar toplayan Micheal, proje için yenilikler duyuracağına ve ilgi çekici hale getireceğine dair vaatlerde bulunmuştu.

Fakat bu sözlerinin hiçbirini yerine getirmeyen Micheal, mahkeme tarafından yöneltilen iddialara göre söz konusu meblağı kişisel harcamaları için kullandı. Micheal, davaya konu olan suçlamaların ardından New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanında kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı.

“Rug pull” dosyası olarak tanımlanan bu olay, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelerle anlatıldı:

İddia edildiği gibi Aurelien Michel, kendi kişisel kullanımı için yatırımcılardan yaklaşık 3 milyon dolar çalarak bir “rug pull” gerçekleştirdi. Mutant Ape Planet NFT’lerini satın alanlar yeni moda bir koleksiyon ürününe yatırım yaptıklarını düşündüler ancak aldatıldılar ve vaat edilen faydaların hiçbirini elde edemediler.

Yakın tarihli bir Twitter Space konuşmasında iddiaları kabul eden Micheal, suçu NFT topluluğuna attı. “Topluluk çok zehirli bir hal aldı” ifadelerini kullanan Micheal, başlangıçta rug pull yapma niyetinin olmadığını söyledi:

Asla rug pull yapma niyetinde değildik ama topluluk çok zehirli bir hal aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!