Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflasında Bir İsim Daha Gündeme Geldi: ABD’li Yetkililer Rolünü Araştırıyor

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh’e borsanın çöküş sürecinde potansiyel bir rolü olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

FTX soruşturması iflas mahkemesinde devam ederken yetkililer gözlerini FTX’in eski mühendislik direktörü Nishad Singh‘e çevirdi. Bloomberg tarafından yakın tarihte sunulan bi habere göre Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve davada görevli savcılar, Singh’in FTX iflasında potansiyel bir rolü olabileceğini ifade etti.

Yetkililer, bu potansiyeli gerekçe göstererek Singh hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Kurumlara ait geçmiş kredilendirme raporlarını inceleyen yetkililer, Nishad Singh’e toplamda 543 milyon dolar kredi verildiğini belirtti.

Gelen son bilgilere göre FTX’ten SBF ve Wang‘ın, Alameda Research’ten Caroline Ellison ve bazı yetkililerin yer aldığı gizli sohbet grubunu ‘wirefraud‘ da Singh de yer alıyordu. Ayrıca Singh, FTX’te çalıştığı süre boyunca Bahamalar‘da şirketin diğer çalışanlarının yanında yaşadı.

Dava süresince ortaya çıkan belgeler, FTX ve Alameda arasındaki kredi alışverişini ortaya koymaya devam ediyor. SBF, HOOD hissesi satın almak için FTX’in kardeş şirketi Alameda Research‘den 546 milyon dolarlık finansman sağladığını itiraf etmişti. Ardından satılan alınan bu hisselerin Alameda’nın BlockFi‘dan borç alması için teminat olarak gösterildiği ortaya çıkmıştı.

Söz konusu gizli grupta yer alan CEO Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Wang aralık ayında savcılarla anlaşmaya vararak dolandırıcılık yaptıklarını kabul etmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!