Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda’dan Caroline Ellison ve FTX’den Gary Wang Suçlamaları Kabul Etti

ABD New York Güney Bölgesi (SDNY) Savcısı Damian Williams, Alameda Research eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang’ın FTX çöküşüyle bağlantılı suçlamaları kabul ettiklerini açıkladı.

Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang mahkemeyle iş birliği yolunu seçerek suçlamaları kabul ettiler. Son aşamada olan suç duyurularının kabul edilmesi için bir yargıç tarafından onaylanması bekleniyor. Onay geldiği taktirde, her ikisi de FTX ve Alameda’dan kazandıkları paradan vazgeçecek ve kendi kişisel yatırım hesapları dışında “herhangi bir menkul kıymetin çıkarılması, satın alınması, teklif edilmesi veya satılması” yasaklanacak.

ABD savcısı, Sam Bankman-Fried‘in de şu anda FBI gözetiminde olduğunu ve “mümkün olan en kısa sürede” bir yargıç karşısına çıkmak üzere doğrudan New York Güney Bölgesi’ne nakledileceğini dile getirdi.

Ellison, Bankman-Fried’in yakın bir sırdaşıydı ve Alameda’nın yatırımlar için teminat olarak kullandığı FTX’in yerel token’ı FTT’nin manipüle edilmesindeki rolü nedeniyle savcılar tarafından hedef alındı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler ve Ticaret Komisyonu (CFTC) da Ellison’ın FTX’in yerel token’ı olan FTT’nin fiyatını Sam Bankman-Fried’in talimatıyla manipüle ettiğini söyleyerek ikili hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme tarafından yöneltilen dosyada, “Sanıklar, FTX’in müşteri fonlarını “gizlice” Alameda’nın hesaplarına geçirerek, FTX’in yatırımcılarının ve müşterilerinin karşı karşıya olduğu çok ciddi riskleri saklamış oldular” ifadeleri kullanıldı.

Bayan Ellison ve Bay Wang’ın Alameda’yı desteklemek ve marj ticareti için teminat göndermek amacıyla FTX müşteri varlıklarını kötüye kullanma planında aktif bir rol oynadıklarını iddia ediyoruz.

Ayrıca Savcı Williams önderliğindeki oturumda, arka planda bu suça karışan başka kişilerin de olduğu ve bu kişilerin kendilerine suçlamalar yöneltilmeden önce ortaya çıkmaları gerektiği ifade edildi. Williams, “Şimdi bunun önüne geçmenin tam zamanı. Hızlı hareket ediyoruz ve sabrımız sonsuz değil.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!