Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den FTX’e Ağır Fatura: 44 Milyar Dolarlık Dava Açıldı!

ABD İç Gelir Servisi (IRS), iflas eden kripto para borsası FTX ve bağlı kuruluşlarının mülklerini hedef alarak 44 milyar dolarlık dava açtı.

IRS yakın tarihli iflas dosyasında, FTX ve Alemeda Research başta olmak üzere bağlı kuruluşlara 45 farklı talepte bulundu. Söz konusu talepler kapsamında 44 milyar vergi borcuna göz diken IRS’nin hedefinde West Realm Shires (FTX.US’nin tüzel kişiliği), Ledger Holdings (LedgerX ve LedgerPrime’ın ana şirketi) ve Blockfolio yer aldı. Devlet dairesi tarafından sunulan en büyük talep Alemeda Research’e karşı 20,4 milyar dolarlık tazminatı içeriyor.

Alameda Research’e karşı 20,4 milyar dolarlık talebi detaylandıran iflas belgeleri, IRS’nin yaklaşık 20 milyar dolarlık ortaklık vergisi talep ettiğini ortaya koydu. Talebin geri kalan tutarı, kesilen milyonlarca gelir vergisi ve bordro vergisini kapsıyor.

Öte yandan IRS, taleplerini “idari öncelik” kapsamında sunarak iflas işlemleri sırasında taleplerinin teminatsız alacaklıların taleplerinin önüne geçmesini sağladı. Bu durum FTX alacaklıları için olası gecikmeler anlamı taşıyabilir.

Konuyla ilgili açıklamada bulunana bir IRS sözcüsü federal yasaları işaret ederek süreci detaylandırdı:

Federal yasalar IRS’in herhangi bir vergi mükellefi davasıyla ilgili olarak yapılan yazışmaların teyit ya da inkar edilmesini engellemektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!