Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether 1,48 Milyar Dolar Kar Bildirdi, Bitcoin Rezervini Açıkladı! Elinde Ne Kadar Var?

Kripto para piyasasının en büyük piyasa değerine sahip stablecoin ihraççısı Tether (USDT), ABD bankacılık krizinden karlı çıktı.

Tether 10 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı 2023’ün ilk çeyreğine dair finansal raporlarında, ABD bankacılık krizinin rakiplerini olumsuz etkilemesiyle birlikte 1,5 milyar dolara yakın ciddi bir karlılığa ulaştığını ortaya koydu. Öte yandan şirketin, ciddi miktarda Bitcoin ve altın rezervi bulunduğu açıklandı.

Şirket yılın ilk çeyreğinde 1,48 milyar dolar kar bildirdi ve bu çeyrekte ilk defa rezerv varlıklarını detaylandırdığı görüldü. Şirketin 69,3 milyar dolar değerinde nakit ve nakit benzeri varlığın yanı sıra 81,8 milyar dolar nakit dışı varlığı bulunduğu belirtildi. Varlıkları içerisindeki yaklaşık 3,4 milyar dolarlık altın ve 1,5 milyar dolarlık Bitcoin rezervleri dikkat çekti.

Şirket ilk çeyrekte yaptığı 1,48 milyar dolarlık kar ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ı geride bıraktı. BlackRock, birinci çeyrek içerisinde 1,16 milyar dolar kar açıkladı.

Tether’in 81,8 milyar dolarlık toplam varlığa karşılık 79,3 milyar dolar yükümlülüğü bulunduğu ve 2,4 milyar dolar değerinde rezerv fazlası varlık ile tarihinin en yüksek rezerv fazlası seviyesine ulaştığı kaydedildi.

Yakın zamanda yaşanan ABD bankacılık krizi ve ABD’li regülatörlerin diğer stablecoin ihraççılarını olumsuz etkilemesiyle Tether, bu çeyrekte %24’lük bir pazar payı büyümesi kazandı. Yaklaşık 16 milyar dolarlık ek piyasa değerini temsil eden bu kazanç, şirketin ABD bankacılık krizinden açık ara en fazla yararlanan şirketlerden biri olmasını sağladı.

Öte yandan şirket teminatlı kredilerini sıfırlama sözü kapsamında, bu sınıftaki toplam varlıklarını 5,3 milyar dolara düşürdüğü görüldü.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, Tether’in bu çeyrek elde ettiği muazzam başarıdan heyecan duyduklarını ve portföyde yer alan varlıkların risklerine göre ayarlanmış getirilerini sürekli takip ettiklerini belirtti. CTO, gerekli görüldüğü durumlarda portföyün yeniden düzenlenebileceğini ve yatırımcıları riskten korumak için gereken adımların atılacağını ifade etti. Ayrıca ikinci çeyrekten umutlu olduklarını ve daha fazla şeffaflık getirmek için çalışacaklarını da açıklamalarına ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!