Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Tek Tweet’i ile Bir Token Fiyatını Uçurdu: Kısa Sürede 71x Yükseliş!

Tesla ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ın yakın tarihli paylaşımı bir meme coin’in kısa sürede 71 kat yükselişini tetikledi.

Elon Musk’ın 10 Mayıs tarihli paylaşımı, Milady Meme Coin (LADYS) özelinde dudak uçuklatan bir yükselişi tetikledi. Musk tarafından paylaşılan sosyal medya gönderisinde Milady NFT koleksiyonuna dair bir parçanın üzerinde “Meme diye bir şey yok. Seni seviyorum” ifadelerinin yer alması dikkat çekti. Gönderinin paylaşılmasıyla birlikte Musk takipçileri ve meme coin topluluğu saniyeler içerisinde harekete geçti.

GeckoTerminal tarafından sunulan verilere göre 8 Mayıs’ta piyasaya sürülen ve Musk’ın gönderisine kadar hacimsiz bir şekilde piyasada işlem gören Milady Meme Coin, gönderinin ardından %7.000 yükselerek 0,0000000041 dolar seviyesinden 0,0000002303 dolara ulaştı. LADYS yazım esnasında 0.000000139 dolardan alıcı buluyor.

Paylaşımdan 1 saat önce dikkat çeken alım

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sunulan verilere göre Musk’ın gönderisinden önce 2 farklı dikkat çeken alım yapıldı. Bunlardan bir tanesi Elon_Musk takma adlı bir adres tarafından yapılan 25 bin dolarlık alım işlemi oldu. Bu cüzdan Musk’ın gönderisinden 1 saat önce Binance’den 45 bin dolar değerinde 25 ETH çekti ve karşılığında 8 Trilyon adet LADYS aldı. Cüzdanın başka işlemi bulunmuyor.

Diğer dikkat çeken işlem ise piyasa yapıcı DWF Labs‘a ait cüzdandan geldi. DWF Labs’a tanımlı bir cüzdan Musk’ın gönderisinden 1 gün önce 25 bin dolar değerinde 13,5 ETH harcayarak 15 trilyon adet LADYS aldı.

NFT koleksiyonu da uçtu

Öte yandan Musk’ın görselde yer verdiği Milady Maker NFT koleksiyonunun taban fiyatı da ciddi bir yükselişe tanıklık etti. OpenSea verilerine göre Milady NFT fiyatı gönderinin ardından 2 kat yükselerek 3,7 Ethereum seviyesinden 7,5 Ethereum‘a geldi. Koleksiyonun işlem hacmi de 24 saat içerisinde %200 arttı.

Milady NFT’nin arkasındaki bir grup sanatçı olan Remilia Creative‘in diğer projeleri de haber akışına paralel olarak yükselişe geçti. Bunlardan biri olan Redacted Remilio Babies NFT‘lerin satışları son 24 saat içinde %660 arttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!