Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum

ABD’de mart ayına ait tarım dışı istihdam verileri kısa süre sonra açıklanacak. Verilerin duyurulmasıyla birlikte Bitcoin’de (BTC) volatilite yaşanması bekleniyor.

ABD tarım dışı istihdam verileri TSİ bugün saat 15.30’da açıklanacak. Bu verilerin kripto para piyasasını o kadar etkilemeyeceği düşünülse de birçok uzmana göre faiz kararı için enflasyon verisi kadar önem taşıyor. Piyasa analistleri, işgücü piyasasındaki gidişatın ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınacak faiz kararını ciddi bir şekilde etkilediğini düşünüyor.

Bir önceki veri beklentilerin üzerinde 311.000 olarak gelmişti. Bugün açıklanacak veride ise beklentiler 230.000 seviyesidir.

Tarım endüstrisi haricindeki mart ayı içerisinde çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin yukarı yönlü ilerlemesi durumunda dolarda artış yaşanabilir. Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) artış göstermesi kripto para piyasasını olumsuz etkileyecektir.

Açıklanacak Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para piyasası son birkaç gündür düşük hacimle ilerliyor ve fiyatlarda büyük değişimler gözlemlenmiyor.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %0,1’lik düşüşle 27.921 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Major altcoinler de benzer değişimler yaşadı. Ethereum (ETH) %0,8 düşüşle 1.855, Ripple (XRP) %1,5 artışla 0,506, Cardano (ADA) %0,2 düşüşle 0,38 ve BNB (BNB) %0,4 düşüşle 310 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!