Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkenin Başbakan Adayından İlginç Vaat: Kripto Para Airdrop’u!

Tayland başbakan adayı Srettha Thavisin, seçimi kazanması halinde her vatandaşa 300 dolar değerinde kripto para airdrop’u yapacağını söyledi.

Bloomberg’ün parti yetkililerinin ifadelerine dayandırdığı 7 Nisan tarihli haberine göre Tayland ana muhalefet partisi Pheu Thai’nin başkanı Thavisin, seçimi kazanmaları halinde her vatandaşa 300 dolar değerinde kripto para airdrop’u yapılacağını belirtti.

Başbakan adayı, son 8 yılda ekonominin olumsuz yönde etkilendiğini ve vatandaşların temel ekonomik teşvike ihtiyaç duyduğunu öne sürdü. Yapılacak yardımların günlük harcamalara, temel gıdaya veya 6 aylık bir periyot içerisinde yapılacak yatırımlara harcanabileceği de Thavisin’in açıklamaları arasında yer aldı.

Yapılan açıklamalara göre yardım fonu toplamda, 13,5 milyar dolar tutacak. Fonun 7,6 milyar doları hükümet gelirlerinden, 2,9 milyar doları vergi gelirlerinden ve 2,9 milyar doları ise hükümet harcamalarından yapılan tasarruftan elde edilecek.

Öte yandan yaklaşık 55 milyon vatandaşa yapılacak yardımın hangi kripto para birimi cinsinden yapılacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!