Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Gelen Veriler, Bitcoin’in Yükselmesi İçin “İdeal” Ortamı Hazırladı

Ünlü kripto para analistine göre ABD’de açıklanan veriler, Bitcoin’in yükselmesi için ideal ortamı hazırladı.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Fed’in açıklamasından sonra düşmeye başladı. Ancak Michael van de Poppe’ye göre bugün açıklanan veriler, Bitcoin’in lehine olacak.

ABD’de ÜFE verileri açıklandı

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayı için Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı.

Üretici fiyatları, geçen ay beklenmedik şekilde son 7 ayın en sert düşüşünü yaşadı. ÜFE, mayısta bir önceki aya kıyasla %0,2 geriledi. Piyasa, aylık bazda %0,1’lik artış bekliyordu. Nisan ayında %0,5’lik artış kaydedildi.

Üretici fiyatları, mayıs verileriyle birlikte yıllık bazda %2,2 arttı.

Gıda ve enerji fiyatları haricindeki çekirdek üretici fiyatları, aylık bazda değişmedi ve yıllık bazda %2,3 yükseldi. Analistler, aylık %0,3’lük artış bekliyordu.

Enerji fiyatları aylık %4,8; gıda fiyatları ise %0,1 düşüş gösterdi.

Bitcoin için yükseliş sinyali

Kripto para analisti Michael van de Poppe, ÜFE ve çekirdek üretici fiyatlarının hem aydan aya hem yıldan yıla beklentilerin altında kaldığını vurguladı.

Bununla birlikte, işsizlik başvurularının beklenenin üstünde olduğunu ekledi. Çalışma Bakanlığı verilerine göre işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 8 Haziran ile biten hafta itibarıyla 242 bine yükseldi. Piyasa, 225 binlik bir artış bekliyordu.

Michael van de Poppe, “Bu, olası faiz indirimleri için ideal ki [bu indirimlerin] Bitcoin için piyasada olumlu bir tepkiye yol açacağını düşünüyorumdedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!