Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Kripto Para Dostu Bir Bankaya Daha Darbe: Signature Bank Kapatıldı

New York Mali Hizmetler Departmanı (NYDFS), Silicon Valley Bank’in (SVB) kapatılmasından kısa bir süre sonra New York merkezli kripto para dostu Signature Bank’in de kapatıldığını açıkladı.

NYDFS Müfettişi Adrianne Harris 12 Mart tarihinde kurumun resmi web sitesi üzerinden yayınlanan basın bildirisinde, Signature Bank’in kayyum atanarak kapatıldığını duyurdu.

Açıklamalara göre bankanın toplamda 110,36 milyar dolarlık varlığının yanı sıra 88,59 milyar dolar müşteri mevduatına sahip olduğu ve FDIC tarafından sigortasının bulunduğu belirtildi. FDIC’in bankanın yönetimini devraldığı da verilen bilgiler arasından yer aldı.

Kurum bu karara gerekçe olarak tüketicileri korumak, düzenleme altında faaliyet gösteren diğer kuruluşların istikrarını muhafaza etmek ve küresel finansal sistemi risk unsurlarından uzak tutmak adına alınması gösterildi.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, Merkez bankası (FED) ve Federal Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yayınlanan ortak bildiride, ülke ekonomisinin istikrarını korumak ve bankacılık sistemini ayakta tutmak adına ortak kararlar alındığı ve Signature Bank’in bu doğrultuda Silicon Valley Bank ile benzer riskler taşıdığı için kapatıldığına yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!