Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Rus Bağlantılı Bitcoin ve Ethereum Cüzdanlarına Yaptırım: Kara Listeye Aldı!

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Rus silah kaçakçısı Igor Zimenkov ile bağlantılı Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) cüzdanlarını kara listeye aldı.

ABD Hazine Bakanlığı 1 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bir duyuruda, OFAC’nin Rusya’ya uygulanan yaptırım kararlarını görmezden gelerek ülkeye silah sattığı tespit edilen Rus silah tüccarı Igor Zimenkov ve oğlu Jonatan Zimenkov ile bağlantısı bulunan bir Bitcoin ve Ethereum cüzdanını kara listeye aldığını açıkladı.

Her iki cüzdanda da yakın zamanda herhangi bir hareket veya dikkate değer varlık bulunmamış olmasına rağmen Ethereum cüzdanında 2022 yılının başlarında yaklaşık 18 milyon dolar değerinde 5.463 ETH’lik bir hareket göze çarptı.

Ayrıca cüzdanın OTC ticaretteki aktifliği ile bilinen ve daha öncesinde Alameda Research ile de ticari ilişkiye girmiş bir başka cüzdan ile etkileşime girildiği de görüldü.

Kurum yaptığı açıklamada, Igor ve Jonatan Zimenkov’un Rusya’nın silah ihracatçısı olarak bilinen Rosoboronexport ile bağlantıları bulunduğunu bildirdi. İkilinin birçok helikopter satış anlaşmasında da bulunduğu yine kurum tarafından verilen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!