Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta’nın Bir Yıllık Metaverse Zararı 13,7 Milyar Dolar: Uzun Vadeli Düşünüyor

Sosyal medya holdingi Meta (META) paylaştığı 2022 yılının dördüncü çeyreğine ait finansal raporlarda, metaverse yatırımlarından yıllık bazda 13,7 milyar dolar zarar bildirdi.

Meta, 2022 dördüncü çeyrek finansal raporlarını açıkladı. Şirketin metaverse yatırımları üçüncü çeyrekteki 3,7 milyar dolarlık zararın ardından son çeyrekte de 4,3 milyar dolar zarara uğradı. Son raporlar ışığında metaverse ve artırılmış gerçeklik kapsamında faaliyet gösteren Reality Labs bölümü tüm yıl boyunca 13,7 milyar dolar zarar etmiş oldu.

Analistlerin bu noktada zarar beklentisi 13,8 milyar dolarken bu beklentinin altında bir zararla seneyi kapatan Reality Labs yine de 2021 yılında açıklanan 10,2 milyar dolar zarara göre daha fazla zarar etmiş oldu.

Beklentilerin altında gerçekleşen bu zarar META hisselerine de olumlu yansırken raporlar açıklandıktan sonra hisselerde %5‘e yakın bir yükseliş görüldü. Bununla birlikte Meta aktif kullanıcı sayısı bakımından bir dönüm noktası olan 2 milyar seviyesine ulaşırken Meta hisseleri raporların ardından %5’e yakın bir yükseliş yaşadı.

Uzun vadeli bir yatırım

Şirketin kurucusu ve icra kurulu başkanı Mark Zuckerberg kazanç raporları sırasında yaptığı açıklamada, Reality Labs ekosisteminin önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde büyümesini beklediğini söyledi.

Reality Labs’ın önümüzdeki dönemlerde de 10 milyar dolardan fazla zarar edebileceğini ifade eden Zuckerberg, söz konusu potansiyel zarar konusunda endişelenmediğini ve bu projeye daha uzun vadeli yaklaşılması gerektiğini vurguladı. VR teknolojisi geliştikçe çoğu insanın metaverse’i önce telefonlarında deneyimleyeceğini ve daha sonra dijital kimliklerini uygulamalar üzerinde oluşturmaya başlayacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!