Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Şimdi de Binance, CEO CZ ve Üç Influencer’a 1 Milyarlık Dava

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve 3 kripto para influencer’ına 1 milyar dolarlık tazminat davası açıldı.

Fortune tarafından yapılan yakın tarihli bir habere göre Binance, Binance CEO’su CZ ve aralarında Bitboy olarak bilinen ünlü kripto para analisti Ben Armstrong’un da bulunduğu 3 kripto para influancer’ına, yatırımcıları kayıt dışı menkul kıymet almaya teşvik ettikleri gerekçesiyle Moscowitz Hukuk Bürosu ve Boies Schiller Flexner Hukuk Bürosu tarafından 1 milyar dolarlık tazminat davası açıldı.

Dava temsilcileri konu hakkında basına verdiği demeçte, Binance’in kayıt dışı menkul kıymet ticaretine ev sahipliği yaptığını ve bunları satın alarak zarar eden yatırımcıların zararını karşılaması gerektiğini öne sürdü. Bitboy, NBA yıldızı Jimmy Butler ve Youtuber Graham Stephan ise Binance ile ortaklık programı kapsamında davaya konu menkul kıymetlerin tanıtımını üstlenmekle itham edildi.

Binance’i konu hakkında bir yılı aşkın süredir takip ettiklerini söyleyen yasal temsilciler, açılan dava sonucunda yalnızca temsilciliğini yaptıkları ikisi Florida’da biri Kaliforniya’da ikamet eden 3 ABD vatandaşının değil bu teşviklerden etkilenen tüm yatırımcıların zararlarını tazmin edebileceğini iddia etti.

Ayrıca hukuk bürosu, yatırımcıların yapılan teşvik çalışmalarından etkilendiğini kanıtlamak zorunda olmadığını dile getirdi.

Binance ve CZ kısa bir süre önce ABD Emtia Vadeli Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından ABD’li yerleşiklere izinsiz kripto türev ürünleri sunduğu gerekçesiyle dava edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!