Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Sahte Kripto Cüzdanı Üreten Çeteye Operasyon

Çinli kolluk kuvvetleri sahte kripto para cüzdanları üreterek yatırımcıların varlıklarını çalan bir çeteyi çökertti.

Blockchain güvenlik platformu Bitrace 2 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Çin’in Shanxi eyaleti kolluk kuvvetlerinin sahte kripto para cüzdanları üreterek çoklu imza yöntemiyle kullanıcıların varlıklarını zimmetine geçiren bir çeteyi çökerttiğini aktardı.

Güvenlik platformu, çetenin sahte cüzdan kurulum istemcilerini WeChat ve Telegram üzerinden yaydığını ayrıca arama motorlarından reklam hizmetleri alarak görünürlüğünü artırmayı amaçladığını belirtti. Çetenin, TokenPocket olarak bilinen kripto cüzdan şirketini taklit ettiği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Bitrace, çetenin sahte uygulamalar aracılığıyla kullanıcı cüzdanlarının özel anahtarlarının çaldığını ve bu yöntem aracılığıyla 29 kullanıcının yaklaşık 215,6 bin dolar değerinde varlığını ele geçirdiğini ifade etti.

Platform, daha önce Çinli kolluk kuvvetlerinin TokenPocket, MetaMask ve TrustWallet gibi dünyaca ünlü cüzdanları taklit ederek kripto para hırsızlığı sürdüren başka çeteleri de çökerttiğini belirtti. Bitrace, taklit cüzdan ve çoklu imza yöntemiyle dolandırıcılık faaliyetlerinin son zamanda oldukça arttığına dikkat çekerek yatırımcıları onaylanmış platformları kullanmaları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!