Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Sonra Bir Ülkede Daha Seçim Vaadi Bitcoin: İzin Verecek!

Güney Kore’nin iktidar partisi, seçim vaadi olarak Bitcoin’i (BTC) kullanabilir.

Kore yerel medyası tarafından sunulan habere göre ülkenin iktidar partisi Halkın Gücü (국민의힘), seçim vaadi olarak Bitcoin ve kripto para sektörüne yöneliyor. Partinin başkanı Han Duck-soo kısa süre önce genel seçim vaadine, ‘kripto para komisyonunu’ dahil etti.

Bu kapsamda ülkenin, ABD tarafından onaylanan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ürünlerine izin verebileceği ve kripto para yasasında spot Bitcoin ETF’lerine öncelikli bir yer sunulacağı düşünülüyor.

Aktarılan habere göre  Halkın Gücü, kripto para birimleri konusundaki genel seçim vaadinin bir parçası olarak ilk borsalara (IEO’lar) ve kripto paralara yönelik kurumsal yatırıma izin vermeyi amaçlıyor. Ayrıca bu doğrultuda, 2030 yılındaki seçim oylarını yakalamak için tüm kripto endüstrisini teşvik etmeye odaklanılması planlanıyor.

Şubat ayının başında, Güney Kore Mali Denetleme Servisi (FSS) Başkanı Lee Bok-hyeon ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler kısa süre sonra bir araya geleceği spot Bitcoin spot Bitcoin ETF’lerini ile kripto para yasasını konuşacakları açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!