Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bankacılık Devi Goldman Sachs Bitcoin ETF’leri Hakkında Rapor Yayınladı!

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs, spot Bitcoin ETF onayının kurumsal yatırımcılara fayda sağlayabileceğini belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 10 Ocak günü spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onayladı. Onayın ardından Goldman Sachs’den açıklama geldi.

Goldman Sachs tarafından yayınlanan bir raporda, kurumsal yatırımcıların spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onaylanmasından fayda sağlayabileceğini vurguladı.

ETF’lerin sağladığı yatırımcı koruması, alım satım yapabilme kabiliyeti göz önüne alındığında özel fonlar aracılığıyla kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e erişimine daha iyi hale geldi. Aynı zamanda kurumsalların ETF’in portföy yönetimi bağlamında standart muhasebe ve raporlama süreçlerinden yararlanması artık daha elverişli.

Öte yandan yatırımcıların kripto paraların potansiyel dezavantajları noktasında dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunan dev şirket, kurumsalların uzun vadeli bir giriş mottosu benimseyebileceğini öne çıkardı:

Kurumsal yatırımcılar arasında piyasaya talebi hemen başlamayabilir. Spot BTC ETF’lerine yönelik uzun vadeli sürdürülebilir talebin, ürünün uygunluğuna ve daha geniş pazarda benimsenmesi olası olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!