Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bankadan BNY Mellon’un Kripto Saklama Hizmetine Tepki: FED’in adil ve eşit bir muamele yapmasını istiyoruz

Wyoming merkezli Custodia Bank kurucusu Caitlin Long, BNY Mellon’un kripto saklama hizmetleri sunmasına tepki gösterdi.

Custodia Bank kurucusu Caitlin Long, BNY Mellon‘un Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) holdingleri için dijital bir saklama platformu başlatmak için onay almasına tepki gösterdi. Long, gelen bu onay sayesinde özel anahtarları saklama ve defter tutma hizmetleri yetkisi alan bankaya karşı pozitif ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Onay 11 Ekim tarihinde açıklanmış ve Mellon Bank kripto para birimlerinde de saklama hizmeti sunan “ilk ABD bankası” olarak tanıtılmıştı.

Kurucu, Custodia Bank’ın aynı onayı alabilmek için 24 aydan uzun süredir bekletildiğini ifade ederken Federal Rezerv’in (FED) eylemleri ve politikaları arasında bir karşılaştırma yaptı.

Geçen hafta, Federal Rezerv bir yargıca Bitcoin gibi dijital varlıkların velayetinin ‘yeni, emsal belirleyen bir risk’ oluşturduğunu söyledi. Bu hafta Fed, BNY Mellon’un aynı şeyi yapmasına izin verdi. FED’in Custodia Bank gibi yenilikçiler için bir, ülkenin en eski bankası için başka bir kuralı var. Bunun için iki buçuk yıldır bekliyorduk ve Fed’in geçen hafta söylediklerine karşı bugün yaptıklarına bakın. Adil ve eşit muameleden başka bir şey istemiyoruz.

FED, dijital varlıklar için saklama hizmetleri sağlayan bankalara ana hesap verilmesinin küresel finansal sistem için risk oluşturduğunu ve bu nedenle başvurularını tam olarak değerlendirmek için ek zamana ihtiyacı olduğunu savundu. Ağustos ayında Fed, çoklu erişim katmanlarını içeren ana hesap erişimi için nihai kılavuzunu yayınlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!