Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Blockchain Yasasına Onay: Yürürlüğe Girerse Ticari Belgeler Blockchain’de Muhafaza Edilecek

İngiltere’de ticari belgelerin blockchain’de muhafaza edilmesine dair yasa vekillerden destek alarak üst mecliste onaylandı.

İngiltere hükümeti tarafından 12 Ekim tarihinde yapılan basın açıklamasında, ticari belgelerin blockchain’de muhafaza edilmesine dair oluşturulan “Elektronik Ticaret Belgeleri Yasası” adlı yasanın İngiltere üst meclisinde onaylandığı duyuruldu.

Verilen bilgilere göre ülkenin karbon emisyonlarını %10 azaltacağı öne sürülen hamle aynı zamanda dağıtık defter teknolojisi ve blockchain teknolojisi ile daha güvenli ve daha kolay takip edilebilir olacak.

Yapılan basın açıklamasında, kararın ticari faaliyetleri yükselterek ekonomiyi hızlandıracağına, finansal işlemlerin daha süratli halledilmesini sağlayacağına ve güvenliği artıracağına değinildi.

İngiltere Dijital Sekreteri Michelle Donelan konu hakkında “Birleşik Krallık, on dokuzuncu yüzyılda uluslararası ticaret sistemini kurmanın merkezindeydi ve yirmi birinci yüzyılda bir kez daha küresel ticareti artırmak için dünyaya liderlik ediyoruz.” dedi.

Karar Hazine ve Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!