Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Başkan Adayından Kripto Para Mesajı: Çağa Ayak Uydurmamız Gerekiyor!

ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy, kripto paralar hakkında konuştu.

Kripto paralara verdiği destekle öne çıkan Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy, 6 Aralık günü katıldığı bir etkinlikte kendisine kripto paralar hakkında bir soru gelince dikkat çeken cevaplarda bulundu.

ABD’nin mevcut düzenleyici politikalarının kripto paraları kapsar nitelikte olmadığını savunan başkan adayı, FTX vakasını işaret etti. Kripto paraların uzun zamandır dolandırıcılıkların merkezinde yer aldığını belirtirken bu durumun ciddi yasal reformlarla düzeltilmesi gerektiğini savundu:

Dolandırıcılar, suçlular ve teröristler uzun zamandır ellerini kollarını sallayarak istediklerini yapıyorlar. Düzenlemelerimizin çağa ayak uydurması gerekiyor. SBF’nin FTX’te yaptığı şeyi yapabilmiş olması, mevcut çerçevenin işe yaramadığını gösteriyor. ABD’nin kriptoları kapsayacak şekilde yasal reformlara ihtiyacı var.

Ramaswamy kısa süre önce yaptığı bir başka açıklamasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) çalışanlarına sert ifadelerde bulunmuş ve başkan seçilmesi durumunda çok büyük bir işten çıkarma için harekete geçeceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!