Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Başkan Adayının Kripto Planları Var: SEC’ye “Kovuldunuz” Mesajı!

ABD’nin Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy, seçilmesi durumunda kripto para regülasyonları konusunda devrim niteliğinde kararlar alacağını belirtti.

Kripto paralara verdiği destekle öne çıkan Cumhuriyetçi başkan adayı Vivek Ramaswamy kripto para düzenlemeler ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tavrı hakkında CoinDesk’e konuştu.

Yaptığı açıklamasında kripto paraların çoğunun emtia olduğunu ve SEC’nin değil ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yetki alanına girdiğini belirten Ramaswamy, başkan seçilmesi durumunda ilk icraatlarından birinin bu karmaşayı çözmek olacağını belirtti.

SEC de dahil olmak üzere federal iş gücünün %50’sini işten çıkarmak istediğini belirten Ramaswamy, bir milyondan fazla çalışanı kovabileceğini ima etmiş oldu. Mevcut kuralların ve düzenleme çabalarının başarısız olduğunu öne süren Ramaswamy, kanun yapıcılar için köklü bir temizlik arzusunda olduğunu açıkça belirtti:

SEC başkanı ya da SEC komisyon üyeleri, yaygın olarak kullanılan bir kripto para biriminin ya da madeni paranın bir menkul kıymet mi yoksa bir emtia mı sayılacağına anında cevap veremiyorsa, bu şu anda sahip olduğumuz kuralların başarısız olduğu anlamına gelir. Kanun yapıların bu başarısız girişimleri açıkça ortada ve artık gitmeleri gerekiyor.

Başkan adayı tüm bu “Kripto para kanunu” karmaşasına son vermek adına yalnızca kongre tarafından açıkça öngörülen kripto politikalarını uygulamaya yönlendirileceğini söyledi.

Ramaswamy Teksas’taki Kuzey Amerika BlokZinciri Zirvesi’nde kripto para planları hakkında daha fazla detayı kamuoyuna açıklayacak.

Geçtiğimiz mayıs ayında Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023 etkinliğine konuşan Vivek Ramaswamy, Robert F. Kennedy Jr.’ın ardından Bitcoin ile bağış kabul eden ikinci başkan adayı olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!