Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanlık Seçimlerinin Merkezinde Bitcoin Var: Bir Aday Daha Kabul Edecek!

ABD’nin 2024 seçimlerinde başkan adayı olarak yarışacak Vivek Ramaswamy, Bitcoin (BTC) ile bağış kabul eden ikinci isim oldu.

Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023 etkinliğine konuşan Vivek Ramaswamy, Robert F. Kennedy Jr.’ın ardından Bitcoin ile bağış kabul eden ikinci başkan adayı oldu. Başkanlık yarışında Başkan Joe Biden‘a meydan okuyan aday, kampanya bağışlarını Bitcoin ile kabul edeceğini ve bağış yapanlara bir NFT verileceğini vurguladı.

Başkan adayı, Bitcoin bağışlarını almak için BitPay’in ödeme hizmetini tercih etti. Destekçiler sadece Bitcoin ile değil Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), ApeCoin (APE), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere birçok kripto para birimiyle destekte bulunabilecekler.

Ramaswamy sahnede konuşmasını yaptığı ve Bitcoin ile bağış toplayacağını açıkladığı esnada iki tarafındaki ekranlarda QR kodları belirdi. Başkan adayı sahnedeki konuşması esnasında 2024 seçimlerinin itibari para birimi ve Bitcoin üzerinden ilerleyeceğini ima eden şu cümlesiyle dikkat çekti:

2024 seçimlerini itibari para birimi üzerine bir referandum yapalım!

ABD vatandaşları, yasalar kapsamında vergiden muaf olacak şekilde 6.600 dolara kadar bağışta bulunabiliyor. ABD başkanlık yarışında öne çıkan adayların Bitcoin ve kripto paralara karşı pozitif tavrı, endüstrinin geleceği için olumlu sinyaller taşıyor.

Aynı etkinlikte konuşan bir diğer başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., ABD tarihinde Bitcoin bağışı kabul eden ilk başkan adayı olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!