Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Bir Boşanma Davasına Bitcoin Damga Vurdu!

New Yorklu bir adamın boşanma davası sırasında eski eşinden gizlemeye çalıştığı 12 Bitcoin (BTC) adli muhasebeciler tarafından ortaya çıkarıldı.

New Yorklu bir çiftin boşanma davasına Bitcoin damga vurdu. CNBC tarafından yapılan habere göre Sarita takma isimli kadın, boşanma davası sırasında kocasının kendisinden bazı mal varlıklarını gizlediğinden şüphelendi. Şüpheler üzerine finansal aktiviteleri adli incelemeye tabi tutulan adamın eski eşinden mevcut fiyatla 320 bin dolar değerinde 12 BTC sakladığı görüldü.

Yıllık 3 milyon dolar civarın bir kazanca sahip olduğu söylenen adamın sakladığı varlıkların yaklaşık 6 aylık bir incelemenin sonunda bulunduğu belirtilirken eski eşi Sarita, Bitcoin’in ne olduğunu bildiğini ancak konu hakkında derin bir bilgisi olmadığını söyledi. Eski eşin konu hakkındaki ifadeleri şöyle oldu:

Aklımdan hiç böyle bir düşünce geçmedi. Çünkü beraber tartışıyor ve yatırım yapıyor gibi değildik. Bu gerçek anlamda bir şok oldu.

On yıllık çiftin boşanma davasına Bitcoin varlıkları da eklenirken ABD’de faaliyet yürüten boşan avukatları Kelly Burris ve Kim Nutter, boşanmalar sırasında kripto para birimlerine çevrilerek eski eşten varlık saklamanın son zamanlarda giderek popülerleştiğini belirtti.

Burris, teknolojiden biraz anlayan bir eş için bu varlıkları gizlemenin kolay olduğunu dile getirirken kripto paraların kimi durumlarda geleneksel varlıklara göre daha kolay izlenebildiğinin altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!