Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davasının Seyrini Değiştirebilecek Yeni Belgeler Ortaya Çıktı!

Ripple (XRP) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında iki buçuk yıldır devam eden davada ortaya çıkan yeni belgeler tartışmaların gündeminde yer aldı.

Ripple ve SEC arasındaki dava sona yaklaşırken ortaya çıkan e-postalar gündem oldu. Ripple tarafından mahkemeye sunulan ve SEC’ye ait e-postaların yer aldığı bu belgede, Howey testine dair açıklamalar öne çıktı.

Yazışmanın detaylarında, XRP’nin Howey testinden tam olarak geçemediği için menkul kıymet olmadığı sonucuna varmak için “makul gerekçeler var” ifadeleri dikkatlerden kaçmadı. Belgeler, avukat ve CryptoLaw kurucusu John Deaton tarafından ortaya çıkarıldı.

XRP’nin bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını anlamaya yarayan Howey testinden geçememesi dava için çok önemli bir hamleyi temsil ediyor.

Öte yandan Hinman belgeleri olarak adlandırılan ve eski SEC Direktörü William Hinman tarafından 2018 yılında yapılan bir konuşmayı kapsayan bu kayıtlar dava için kritik bir rol üstlenmeye devam ediyor. Konuşmasında, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olmadığını belirten Hinman’ın şu ifadeleri tartışmaların merkezinde yer almıştı:

Ether’in yaratılmasına eşlik eden bağış toplama faaliyetlerini bir kenara bırakırsak Ethereum ağı ve merkeziyetsiz yapısı göz önüne alındığında bu varlığın mevcut teklifleri ve satışları menkul kıymet işlemleri değildir.

Yakın tarihte Twitter Space üzerinden toplulukla konuşan John Deaton, Hinman belgelerinin çıkar çatışmalarını büyüyeceğini belirtirken Ripple’ın %100 bir zafer elde etmesinin zor olduğunu öne sürdü:

Rahatsız edici ama belki de insanların düşündüğü kadar şok edici değil çünkü açıkçası bunun için çok büyük bir birikim oldu. Bu e-postalar ortaya çıktığında, çıkar çatışmalarının daha da vurgulanacağına inanıyorum. Ripple’ın tam bir zafer kazanma şansının daha önce hissettiğimden çok daha zayıf olduğunu düşünüyorum. Ben hala SEC’in de tam bir zafer kazanacağını düşünmüyorum.

Buna ek olarak Deaton, 2 buçuk yıldır devam eden mahkemeye dair kararın her an çıkabileceğini kabul belirtirken bunun bir ay ya da daha uzun sürebileceğini de sözlerine ekledi.

SEC ve Ripple geçtiğimiz günlerde ortak bir karar alarak Hinman belgelerinin 6 Haziran tarihine kadar kamuoyuna açıklanmasına hükmedilen belgelerin redakte edilmiş versiyonlarının yayınlanabilmesi için bir haftalık ek süre talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!