Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi’ye Bir Ülkeden Sert Müdahale Geldi: Tüm Operasyonları Durdurma Emri!

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), ülkede kayıt dışı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Houbi Global Limited’a yaptırım uygulayarak operasyonları durdurmasını emretti.

Malezya SC 22 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı tebligatta, kayıt dışı faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi’ye yasal işlem başlattı ve kınama cezası verdi. SC ayrıca ülkedeki faaliyetlerini durdurmasını emrederek yaptırım uyguladığını duyurdu.

Komisyon, yasal işlem kapsamında borsanın internet sitesinin, Google Play ve Apple Store üzerinde listelenen uygulamalarının da ülke içerisinden erişiminin engellendiğini bildirdi.

Bunların yanı sıra Huobi’nin Maleyzalı yatırımcılara e-posta veya sosyal medya platformları aracılığıyla reklam göndermesi ve yayınlaması da komisyon tarafından yasaklanan faaliyetler arasında yer aldı.

Komisyonun Houbi CEO’su Leon Li’ye verilen direktiflerin ivedilikle yerine getirilmesini söylediği ifade edilirken Malezyalı yatırımcılara da platform üzerindeki hesaplarını kapatmak ve yatırımlarını çekmek konusunda çağrıda bulundu. Borsanın yerel token’ı HT’nin karardan etkilenmediği kaydedildi.

Huobi danışmanı Justin Sun konu hakkında verdiği The Block’a verdiği demeçte, kararın Huobi’nin önceki kuruluşuna ve eski hissedarlarına yönelik olduğunu ve değişen hissedar yapısıyla küresel uyumluluk standartlarını karşılayan mevcut Huobi platformunun bu karardan etkilenmediği belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %18,2 değer kaybeden HT, son 24 saat içerisinde %0,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 2,94 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!