Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini’den Piyasayı Sarsan Açıklama: DCG 630 Milyonluk Ödemeyi Kaçırdı! Ne Olacak?

Winklevoss kardeşlerin kurucusu olduğu ABD’li popüler kripto para borsası Gemini, Digital Currency Group’un (DCG) geçen haftaki 630 milyon dolarlık ödemesini aksattığını beyan etti.

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı DCG, Gemini’ye geçtiğimiz hafta ödenmesi gereken 630 milyon dolarlık ödemeyi yapamadı. Gemini tarafından yapılan açıklamada, Genesis ve çatı şirketi DCG ile görüşmelerin devam ettiği belirtilirken DCG’ye bir tolerans sağlayıp sağlamamayı değerlendirdikleri belirtildi.

Bir erteleme uzlaşının sağlanamaması halinde Genesis ve DCG’nin varlıkları ödemesi için daha katı bir süreç tercih edilecek. Böyle bir duruma hazırlık yapan Genesis, 19 Mayıs Cuma günü iflas mahkemesine bir dilekçe sunarak yeni bir plan önermek için münhasırlık süresinin uzatılmasını talep etti.

Öte yandan Gemini tarafından yapılan açıklamada, Earn programı kapsamında 232.000 müşteriye ödenmesi gereken 1,1 milyar dolarlık varlığın iadesi talep edildi. Kripto para borsası, konu hakkında “Gemini Ana Tazminat Talebi“nin hazırlanmakta olduğunu vurguladı.

2022 yılının Kasım ayında başlayan yıkımlarla birlikte Gemini, Genesis’in 2,8 milyar dolarlık kripto kredi platformunun para çekme işlemlerini askıya almasından hemen sonra yaptığı açıklamada, “Earn” programının para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurmuştu. O dönemden bu yana müşteri varlıklarını ve şirketlerini kurtarmak için çalışmalar sürdüren ekipler süreç içerisinde karşı karşıya geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!