Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Kripto Borsası Gemini’den Radikal Karar: Earn Programını Sonlandırdı

Winklevoss kardeşlerinin kurucusu olduğu kripto para borsası Gemini, “Earn” programını sonlandırarak kripto kredi platformu Genesis ile anlaşmazlığını tırmandırdı.

Gemini 10 Ocak tarihinde müşterilerine yolladığı bilgilendirme mailinde, Earn programını sonlandırdığı ve Genesis’in programda bekleyen tüm varlıkları iade etmesi gerektiğini belirtti. Genesis ise taraflar arasında devam eden verimli diyaloğa rağmen Gemini’nin kamuoyu kampanyası yürütmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Gemini anlaşmayı tek taraflı feshetmesine rağmen bu durumdan mevcut kullanım taleplerinin etkilenmediğini açıklarken Genesis’in onayını beklediklerini belirtti.

Öte yandan bir Genesis sözcüsü yaptığı açıklamada, Gemini’nin bütün ifadelerine katılmadıklarını belirtirken taraflar arasında verimli ve ilerleyen bir diyalog devam ederken Gemini’nin kamuoyundan destek toplamak için böylesine bir hamle yapmasının oldukça üzücü olduğunu söyledi.

Gemini yakın zamanda Genesis’in yaşadığı finansal zorluk nedeniyle ortaklaşa yürüttükleri Earn programını para çekme işlemlerine kapatmıştı. Şirketin iddialarına göre Genesis’in Gemini müşterilerine 900 milyon dolar borcu bulunuyor ve Gemini bu borcun bir an önce ödenmesini talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!