Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Şirketten Boğa Hazırlığı: Bitcoin Balinası Microstrategy’de Büyük Pozisyon Aldı

ABD merkezli opsiyon ticareti şirketi Group One Trading, dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin (BTC) balinası MicroStrategy’nin (MSTR) hisselerinin %13,5’ine sahip olduğunu açıkladı.

Group One Trading 9 Ocak tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu bir beyanda, MicroStrategy’nin toplam hisselerinin %13,5’ine tekabül eden 1,3 milyon hisseye sahip olduğunu açıkladı. Şirket, hisse başına 188 dolar maliyetler toplamda 237 milyon dolar değerinde hissesinin olduğunu ekledi.

MSTR hisseleri, gün içerisinde 170 dolardan 191 dolara yükseler yaklaşık %13 değer kazandı. Ayrıca verilen bilgilere göre hisse fiyatı yükselişle birlikte Group One Trading’in maliyetinin de 2 dolar üzerine çıkmış oldu. MSTR, 190 dolarda istikrarlı bir şekilde işlemlerini sürdürerek piyasa sonrası seansta da aynı fiyat üzerinden işlem görmeye devam etti.

Uzmanlar, kurumsal tarafta MSTR hisselerine olan talep artışının, Bitcoin’de bir boğa piyasası beklentisi ile ilgili olabileceğini düşünüyor. MicroStrategy, sahip olduğu yaklaşık 132.500 BTC ile finans piyasalarında Bitcoin’i takip etmek isteyen kurumsal şirketlerin yatırım tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Öte yandan “Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff ise yakın geçmişte bu durumu eleştirmiş, MicroStrategy kurucusu Michael Saylor’un bilançoya Bitcoin ekleyerek şirket hisselerine talebi artırdığını iddia etmişti. Schiff, kripto para takipçilerinin MicroStrategy hisselerine gösterdiği yoğun talebi “Enayi Rallisi” olarak adlandırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!