Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Sıfırlanacak Diyen Ekonomist Şimdi de MicroStrategy’i Hedef Gösterdi: Çöküş Satışı

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin (BTC) savunucusu Michael Saylor’un saplantısının bedellerini, Microstrategy (MSTR) hissedarlarının ödeyeceğini iddia etti.

Schiff 29 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide, en büyük kurumsal Bitcoin balinalarından biri olarak bilinen Micrsostrategy’nin hisse fiyatına dikkat çekti. Schiff, Microstrategy hisse fiyatının 2021 Şubat ayındaki 1315 dolarlık zirvesinden %90 daha düşük seyrettiğini belirtti. Ekonomist, Michael Saylor’un Bitcoin saplantısının bedellerini Microstrategy hissedarlarının ödeyeceğini öne sürdü ve yatırımcıları uyardı:

Fiyatların %90 düşük seyretmesinin iyi bir alım fırsatı olduğunu düşünme hatasına düşmeyin. Bu yalnızca bir satış değil bir çöküş satışı.

Ayrıca Schiff, Saylor’un şirket bilançosuna Bitcoin eklemesinin asıl nedeninin Bitcoin’e olan inancı değil sadece kripto para meraklılarını hisseyi satın almaya teşvik etmek olduğunu öne sürdü. Geçmişte de benzer bir söylem dile getirmiş olan ekonomist, konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

Yine de Saylor’a hakkını vereceğim. Bilançoya Bitcoin ekleyerek, Bitcoin takipçilerinin oluşturduğu enayi rallisi, hisselerini satmak isteyen yatırımcılar açısından harika oldu. Ancak bu Bitcoin yatırımı yapmak için Microstrategy hisseleri satın alan enayilerin felaketiydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!