Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor Neden Bitcoin Aldı? Ünlü Ekonomist Açıkladı: İşte Gerçek Sebebi!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Michael Saylor’un MicroStrategy’nin bilançosuna şirketin olası bir iflasını önlemek için Bitcoin (BTC) eklediğini iddia etti.

Peter Schiff 20 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Michael Saylor’un kurucusu olduğu MicroStrategy aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapmasının şirketin olası bir iflasını önlemek için yaptığını öne sürdü.

Saylor’un MicroStrategy’nin bilançosuna Bitcoin ekleyerek şirketi bir tasfiyeden kurtardığını duydum. MicroStrategy’nin sahip olduğu tek şey Bitcoin’de kaldıraçlı “spekülatif” bir pozisyonsa hiçbir şey yapmıyorlar demektir.

Schiff’in bu paylaşımı sosyal medyada yatırımcılar tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı. Schiff kendisine gelen tepkileri, Bitcoin’in sınırlı arzı olduğunu ve pek talebi olmadığını söyleyerek para kaybetmek için Bitcoin dışında birçok yol olduğunu savundu. Buna karşılık bir Twitter kullanıcısı, Schiff’in Bitcoin için saydığı özelliklerin aynı zamanda altının da özellikleri olduğunu hatırlatarak ironi yaptı.

Peter Schiff’in iddialarına Michael Saylor veya MicroStrategy’den henüz bir cevap gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!