Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Bu Altcoin İçin Şok Nitelendirme: Borsa Tokenları Menkul Kıymet Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) FTX’in yerel token’ı FTT’yi bir menkul kıymet olarak nitelendirdi. Emtia Vadeli İşlemler ve Ticaret Komisyonu (CFTC) ise Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) için emtia söylemini yineledi.

FTX davası ABD New York Güney Bölgesi mahkemesinde devam ederken mahkeme dosyalarında ilgi çeken ibareler yer aldı. Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang‘a karşı sunulan suçlamalarda, FTX’in yerel token’ı FTT SEC tarafından bir menkul kıymet olarak tanımlandı.

FTT’nin bir yatırım sözleşmesi olarak satıldığını ve bir menkul kıymet olduğunu kayıtlara geçiyoruz.

Uzmanlara göre SEC’nin FTT’yi menkul kıymet olarak nitelendirmesi diğer kripto para borsalarının yerel tokenlarını da oldukça ilgilendiriyor. Düzenleyici kurumun ilerleyen dönemlerde tüm borsa tokenlarını menkul kıymet statüsünde kabul etmesi olası görünüyor.

Soruşturmanın bir diğer kanadında ise CFTC sunduğu belgelerde BTC, ETH ve USDT için “emtia” ifadelerini yineledi.

CTFC resmi dosyada şu ifadeleri kullandı:

BTC, ETH, USDT gi̇bi̇ di̇ji̇tal varliklar 7 U.S.C. 1a(9) kanununun 1a(9) bölümü kapsamında tanımlanan emtialardır.

CTFC, FTX davasının ilk dosyalamasında da söz konusu kripto para birimlerini ABD yasaları uyarınca “emtia” olarak nitelendirmişti.

Öte yandan mahkeme dosyalarında geçen ve FTX çöküşü esnasında gizli bir grup üzerinden konuşan SBF, Ellison ve Alameda yöneticilerinin ifadeleri şaşkınlık yarattı. Mesajlaşmanın bu kısa bölümünde Bitcoin’in çöküşten etkilenmemesine şaşırdıklarına yer verildi:

Alameda yöneticisi: BTC’nin daha fazla düşmemesine şaşırdım.

Ellison: Ben de.

Bankman-Fried: Evet ben de!

Ellison ve Wang duruşmada kendilerine yöneltilen çeşitli suçlamaları kabul etti. Kurucu Bankman-Fried’in, yakın zamanda ABD New York Güney Bölgesi mahkemesinde yargılanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!