Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Voyager Arasındaki 1 Milyarlık Anlaşmaya İtirazlara Rağmen İlk Onay Geldi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in iflas eden kripto kredi platformu Voyager Dijital’in varlıklarını 1 milyar dolara satın alma anlaşması için mahkemeden ilk onay geldi.

New York Güney Bölgesi iflas mahkemesinden ABD Bölge Yargıcı Michael Wiles, Binance’in ABD iştiraki Binance.US ve Voyager arasındaki 1 milyar dolarlık satın alma anlaşması için sunulan teklifin çeşitli yönlerini açıklayan beyanları ABD Mütevelli Heyeti ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) itirazlarına rağmen onayladı. Böylelikle iflas eden şirketin varlıklarına yönelik anlaşmanın tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılmış oldu.

Yargıç Wiles, teklifin belirli kısımları için revize talebinde bulurken iki şirket arasındaki anlaşamaya dair bir sonraki onay duruşmasının mart ayında gerçekleşmesi planlanıyor. İki taraf arasında anlaşmanın sağlanması ve alacaklıların bu teklife pozitif bakması durumunda, teklifin mart ayındaki duruşmanın ardından hayata geçmesi bekliyor.

Voyager’ın davasında görevli Kirkland & Ellis hukuk bürosu avukatları dahil olmak üzere taraflar, anlaşmanın devam etmesinin Voyager alacaklıları için en iyi seçenek olacağını ifade etti. Şu anki anlaşma şartları gereğince eğer satış işlemi sorunsuz şekilde gerçekleşirse, Voyager müşterileri fonlarının %51‘ini geri alabilecekler.

Müşterilerimizin ödemelerini geciktirmek istemiyoruz. Daha da önemlisi, bağımsız tasfiye sürecini çok iyi şekilde araştırdık ve bir sorun görünmüyor.

Öte yandan Voyager’dan arta kalan varlıklar için teklif yarışının ilk turunu FTX kazanmıştı. Fakat FTX iflasının ardından yeniden yatırımcı tekliflerine açılan Voyager varlıkları, aralık ayında Binance.US tarafından 1 milyar dolarlık önemli bir teklif almıştı. Daha sonra Voyager Dijital’in varlıkları üzerindeki 1 milyar dolarlık anlaşmaya “gerekli bilgi eksikliği” gerekçesiyle SEC’den itiraz gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!