Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Mike Novogratz’a Göre DCG Krizi Bitcoin ve Kripto Para Fiyatlarını Etkilemeyecek!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, kripto para piyasasının yavaşça temizlendiğini öne sürerken Digital Currency Group (DCG) krizinin Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda çok fazla satış baskısı yaratmayacağını ve fiyatları etkilemeyeceğini düşünüyor.

Mike Novogratz 10 Ocak tarihinde CNBC’ye verdiği röportajda, kripto para piyasasının genel görünümünün “korkunç” olmadığını ama yakın zamanda “iyimser” olmak için de yeterli olmadığını dile getirdi. Novogratz’a göre mevcut durumun en büyük avantajlarından biri piyasadaki kaldıracın azalması ve onun deyimiyle “temiz bir piyasa” oluşturulması olurken 2023 yılını kripto paralar ve kripto para şirketleri için oldukça önemli bir yıl olarak nitelendirdi. CEO ayrıca DCG krizinin neden olacağı satışın endişelenmeyi gerektirecek kadar büyük olmayacağına inandığını belirtti.

DCG Krizi Satışa Neden Olacak Ancak Fiyatlar Etkilenmeyecek

Kurumsal tarafta DCG, Genesis ve Gemini krizine değinen Novogratz, bu olay neticesinde bir satış gerçekleşebileceğini ancak bu satışın çok da büyük olmayacağını ve kripto para fiyatlarının etkilenmeyeceğini belirtti. Ancak Novogratz, bunun iyi bir haber olmadığının altını çizdi. Ayrıca krizinin etkilerinin muhtemelen bir sonraki çeyrekte bilançolara yansıyacağını da vurguladı.

Berbat Değiliz Ancak İyimser Olmak İçin Çok Erken

Kripto para ekosisteminin halihazırda çok kötü seyretmediğini Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) bu ayki skandallara ve olumsuz haberlere rağmen istikrarlı seyrettiğine değinen Novogratz, bu ayı piyasasında geçmiş piyasalardan farklı olarak regülasyon faktörünün de etkili olduğunu dile getirdi. CEO, bu dönemde aktörlerin maliyetleri kısacağını ve geçiş döneminde hayatta kalmaya çalışacağını söyledi.

Düşüş Sayesinde Piyasa Artık Daha “Temiz”

Novogratz, ayı piyasasının olumlu etkilerinden birinin piyasanın kaldıraçlı işlemlerden temizlenmesi olduğunu öne sürdü. Kaldıraçlı işlemlerin birçoğunun düşüş sırasında tasfiye olmak zorunda kaldığını dile getiren CEO, temiz bir piyasanın potansiyel bir boğa başlangıcının etmenlerinden biri olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!