Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bloomberg’ün BUSD FUD’unu Kabul Etti: Şu An Sorun Yok!

Binance, yerel stablecoin’i Binance USD’nin (BUSD) halihazırda teminatlandırma problemi yaşadığını yalanlarken geçmişte bu tarz problemler olduğunu kabul etti. 

Bloomberg 11 Ocak tarihli haberinde, blockchain analitik firması ChainArgos’un kurucu ortağı Jonathan Reiter’ın hazırlamış olduğu verilere göre Binance’in BUSD’yi 2020 ve 2021 yılları arasında yetersiz teminatlandırdığını ortaya koydu ve bu durumun devam ediyor olabileceğini öne sürdü.

Binance haberin ardından BUSD’nin halihazırda yetersiz teminatlandırıldığı yönünde FUD dalgasının yayılması üzerine hem Bloomberg’e bir mail attı hem de resmi blog sayfasından konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Binance BUSD’nin 2020 ve 2021 yıllarında zaman zaman yetersiz teminatlandırma sorunu yaşadığını kabul ederken operasyonel kusurların hiçbir zaman müşteri aktivitelerine olumsuz olarak yansımadığını belirtti.

Ayrıca bir Binance sözcüsü, hem geçen senelerde hem de güncel olarak içinde bulundukları son durum hakkında detaylar açıkladı ve geçmiş sorunları tespit ettiklerini, durumun kontrol altına alındığını şu cümlelerle ifade etti:

Bunu geçen yıl kendimiz tespit ettikten sonra Binance-Peg BUSD’nin şeffaf bir şekilde tamamen desteklendiğinden emin olmak için artık daha sık yeniden dengeleme yapıyoruz. Son zamanlarda, BUSD’ın 1-1 sabitlendiğinden emin olmak için geliştirilmiş tutarsızlık kontrolleriyle süreç çok daha iyi hale getirildi.

Gelinen noktada BUSD’nin, tamamen dolar ve nakit eşdeğeri rezervlerle desteklendiğini belirten Binance ekibi, bu verilerin de önümüzdeki dönemde Proof of Reserve (PoR) sistemine dahil edileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!