Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Eski Yöneticisinin Kardeşine Insider Trading Davasında 10 Ay Hapis

Coinbase (COIN) eski ürün müdürü Ishan Wahi’nin kardeşi “insider trading” yaparak 1 milyon dolar haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle 10 ayılık hapis cezasına çarptırıldı.

Reuters tarafından sunulan habere göre Manhattan federal mahkemesinde görülen ceza duruşmasında, Ishan Wahi’nin kardeşi Nikhil Wahi hakkında 10 aylık hapis kararı çıktı. Nikhil Wahi, eylül ayında yapılan bir duruşmada insider trading suçlamalarını kabul etmiş, o duruşmanın sonucunda savcılar tarafından 10 ile 16 ay arasında bir hapis cezası teklif edilmişti.

Olayın detayları hakkında yapılan 4 aylık araştırmanın ardından en düşük seçenek olarak sunulan 10 aylık ceza onandı.

ABD’li savcıların kripto paralar hakkındaki ilk insider trading davası olarak tanımladığı bu duruşmada, Ishan Wahi’nin Coinbase’in token listelemelerinden önce işlem yaptığı ve bu işlemleri kardeşleri ve arkadaşlarıyla paylaştığı ifade edildi. Dava dosyasında yer alan detaylara göre Nikhil Wahi ve arkadaşı Sameer Ramani, Ishan Wahi aracılığıyla Coinbase’den gizli bilgiler edinerek 40 farklı Coinbase duyurusu öncesinde içeriden aldığı bilgilerle alım-satım yaparak yaklaşık 900.000 dolar kar elde ettiği belirtildi.

Federal savcı Damian Williams konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugünkü ceza, kripto para piyasalarının kanunsuz olmadığını açıkça ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Nikhil  Wahi, işlediği suçtan pişmanlık duyduğunu şu ifadelerle dile getirdi:

Aileme yardım etmek istedim ama bunun yerine onlara büyük acılar yaşattım, yaptığım şey için çok üzgünüm.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!