Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS 1 Milyar Dolarlık Yatırımın Peşine Düştü: Dava ve Hard Fork Gündemde!

EOS Vakfı CEO’su Yves La Rose, EOS geliştiricisi Block.One (B1) tarafından verilen 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdünün gerçekleşmemesi nedeniyle dava yoluna gidilebileceklerini belirtti.

Yves La Rose 20 Mayıs tarihinde yayınladığı açık mektupta, Block.One tarafından EOS ağına verilen 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdünün üzerinden neredeyse 5 yıl geçmiş olmasına rağmen yerine getirilmediğinin altını çizdi. Bu kapsamda, ağ gelişiminin sekteye uğradığı belirten CEO, Block.One ile yolların ayırılabileceğini veya yasal bir mücadeleye girişilebileceğini ifade etti.

Açıklamalarında Eylül 2021’e kadar EOS alıcılarının yatırım yaparken Block.One’ın taahhüdünü göz önünde bulundurduğuna dikkat çeken La Rose, bu kapsamda yeterli token sahibinin yasal mücadele yoluna başvurmak istemesi durumunda EOS Vakfı’nın onları bir araya getirmeye istekli olacağını belirtti.

CEO’nun öne sürdüğü bir diğer çözüm önerisi ise Block.One ve Bullish’in sahip olduğu tokenları hariç tutan bir hard fork düzenlemek oldu. La Rose, bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Blok üreticileri Bullish dahil olmak üzere Block.One‘ın sahip olduğu tokenları EOS ticaretine katılmaktan men etmek için hard fork yapmayı düşünebilir. Bu EOS ve Block.One arasındaki tüm bağları koparır ve ağa olan güveni arttırır. EOS token arzını da azaltır.

La Rose ayrıca Block.One’ın EOS ağına taahhüt ettiği yatırımı gerçekleştirmesi durumunda ağın konumu ve durumunun uzun vadede oldukça gelişeceğini belirterek yatırımın gerçekleştirilmesi yönünde çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %18,8 değer kaybeden EOS, son 24 saat içerisinde %3,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,851 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!