Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsası Kapanıyor: Para Çekimleri İçin Son Tarihi Açıkladı!

5 milyon kullanıcısı bulunan kripto para borsası Hotbit, kripto para sektöründeki yaşanan problemler nedeniyle operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

2018 yılından beri hizmet veren Hotbit resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, makroekonomik ortamda ve kripto para sektörü özelinde yaşanan ekonomik bozulmayı gerekçe olarak göstererek merkezi kripto para borsası faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi.

Borsa, TSİ 22 Mayıs 07.00 itibariyle operasyonları sonlandırdığını belirtirken kullanıcılardan TSİ 21 Haziran 07.00’den önce varlıklarını çekmelerini talep etti.

Borsa makroekonomik ortamda, ABD bankacılık krizi ve enflasyonla mücadele kapsamında sürekli yükselen faiz oranlarını ve kripto para ekosistemin özelinde, FTX iflası, kripto destekçisi bankaların iflasını ve USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın bankalarda kalan parasıyla etkilenen ortamı öne sürdü. Borsa ayrıca bu sebeplerle yaşanan sürekli fon çıkışının da etkilediğini vurguladı.

Ayrıca CEX’lerin giderek hantallaştığı ve uzun vadeli hedefleri karşılayamayacağı da borsanın açıklamaları arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında da geçici olarak tüm para yatırma-çekme işlemlerini askıya almak zorunda kalan borsa daha sonrasında alım-satım işlemlerini de askıya almak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!