Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bir Kripto Para Şirketi Daha Kapandı

ABD merkezli kripto para şirketi Wyre ayı piyasası şartlarını gerekçe göstererek platformun kapandığını duyurdu.

Kripto para ödeme hizmetleri sağlayıcısı Wyre, yaklaşık 2 senedir devam eden ayı piyasası şartlarına yenik düşerek kapanma kararı aldı. Tasfiye sürecinin başlatıldığını duyuran Wyre, varlıkların satış için hazır olduğunu belirtti. Şirket, elinde kalan varlıkları satarak iş ortaklarının ve müşterilerinin zararlarını telafi etmeyi umuyor.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, kullanıcılara varlıklarını platformdan çekmeleri tavsiye edilirken 14 Temmuz tarihine kadar zaman tanındı:

Wyre müşteri varlıklarını güvence altına almaya devam ediyor. Wyre platformunda varlıklarınız varsa, bunları 14 Temmuz Cuma gününe kadar Wyre’ın kontrol paneli aracılığıyla çekmeye devam edebilirsiniz. O tarihten sonra, platformda kalan varlıkları kurtarmak için ayrı bir sürecimiz olacak.

Özellikle 2023 yılının başından bu yana çalkantılı bir sürece giren Wyre, ocak ayında 75 çalışanını işten çıkararak gündeme gelmişti. Yine de faaliyetlerini sürdürmeye devam eden şirket, stratejik bir ortaklarından aldıkları finansman sayesinde operasyonlarına normal bir şekilde devam edeceklerini belirtmişti.

Fakat bu finansman işleri kurtarmaya yetmemiş olsa ki 10 yıllık faaliyet hayatının ardından tasfiye kararı alındı. Özellikle ödeme platformu Bolt’un Eylül 2022’de Wyre’yi 1,5 milyar dolara satın alma planlarını iptal etmesinden bu yana şirketin büyük bir boşluğa düştüğü tahmin ediliyor.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, Wyre’a ait varlıkları satın almak isteyen şahıs ve kurumlara açık çağrıda bulundu:

Wyre’ın veya iştiraklerinin varlıklarını satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen 88 Partners’a ulaşın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!