Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Altcoin’de Neler Oluyor? Dolaşımda Olmayan 95 Milyonluk Token Binance’e Taşındı!

2014 yılında piyasaya sürülen köklü proje Chainlink, dolaşımda olmayan arz cüzdanlarından 95 milyon dolar değerinde 17,95 milyon LINK’i Binance’e aktardı.

On-chain analitik platformu Lookonchain 17 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Chainlink’in dolaşımda olmayan arz cüzdanlarından önce dolaşıma milyonlarca dolar değerinde token soktuğunu daha sonra dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e yüklü miktarda token transfer ettiğini bildirdi.

Dün geç saatlerde gerçekleşen transfer işlemlerinde, toplamda 4 cüzdandan 95 milyon dolar değerinde 17,95 milyonu Binance ve 16 milyon dolar değerinde 3,05 milyonu bir çoklu imza cüzdanına olmak üzere toplamda 111 milyon dolar değerinde 21 milyon LINK hareket ettirildi.

Resim

Son transferle birlikte dolaşımda olmayan arz cüzdanlarından son bir yıl içerisinde toplamda 4 kere Binance’e token aktarımı yapılmış oldu. Toplamda Binance’e 56,1 milyon LINK aktarıldı. Aktarılan varlıkların güncel değeri 299,5 milyon dolar olarak kaydedildi.

Binance’e transfer edilen söz konusu tokenların LINK’ın son 24 saatlik işlem hacminin %70’sinden fazlasını oluşturması dikkat çekti.

Ekipten açıklama geldi

Chainlink’in ilgili cüzdanlarda bulunan fonları ağın sürdürülebilir bir oracle ekonomisi oluşturabilmesi için çeşitli sübvansiyonlarda kullanıldığı belirtildi.

Chainlink topluluk yöneticisi Rory Piant konu hakkında yaptığı açıklamada, Chainlink Vakfı’nın sübvansiyonlar konusunda daha uzun vadeli ve öngörülebilir bir takvim oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Bu kapsamda direktör, 2023’ün 2. çeyreğinden 2024’ün ilk çeyreğine kadar 373 milyon dolar değerinde toplam arzın %7’sine denk gelen 70 milyon token’ın daha dolaşıma sokulacağını ifade etti.

Rory Piant ayrıca LINK’ın en yüksek piyasa değerine sahip 100 token içerisinde en düşük enflasyona sahip tokenlardan biri olduğunu vurguladı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %20,3 değer kaybeden LINK, son 24 saat içerisinde 1,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 5,37 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!