Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bitcoin Borsası Gemini SEC Davasının Düşürülmesini İstedi: Kanıt Yok!

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) müşterilere pasif getiri sunan Earn programı için açtığı davanın düşürülmesini talep etti.

Gemini avukatları 18 Ağustos tarihinde New York Bölge Mahkemesi’ne sunduğu dosyada, SEC’nin Earn programı için açtığı kayıt dışı menkul kıymet satışı davasında kanıtı olmadığını öne sürdü. Gemini, SEC tarafından verilen ifadelerin muğlak olduğunu iddia ederek mahkemenin davayı düşürmesini istedi.

Avukatlar dosyada, SEC’nin tarafından yapılan analizlerin kafa karıştırmaya yönelik olduğunu iddia etti. Gemini bu kapsamda, mahkemeyi SEC’nin analizlerine göre hareket etmek yerine doğrudan Gemini Earn’ün menkul kıymet olup olmadığı yönünde sorular sormaya davet etti. Regülatörün menkul kıymet iddiasında bulunsa da bu konuyu detaylandıramadığına dikkat çekildi.

Menkul Kıymetler Yasası 5. maddeye atıfta bulunulan dosyada şu ifadeler kullanıldı:

SEC’nin söz konusu menkul kıymetin ne olduğuna karar verememesi konumunun zayıflığına işaret etmektedir.

Gemini, mahkemeye konunun açıklığa kavuşturulması için sorabileceği sorular konusunda da tavsiye verdi. Gemini’nin mahkemeye önerdiği sorular şunlar oldu;

  • İddia edilen menkul kıymet ne zaman satıldı?
  • Alıcı ve satıcı kimdi?
  • Hangi fiyat teklif edildi? Hangi kanalla tahsil edildi?
  • Mülkiyet satışın tamamlanması için ne zaman ve nasıl devredildi?
  • İddia edilen menkul kıymetteki herhangi bir menfaat değer karşılığında elden çıkarıldı mı?

Gemini avukatı ve hukuk bürosu JFB Legal kurucusu Jack Baughman konu hakkında 19 Ağustos tarihinde yayınladığı gönderide, SEC’nin suçlama kısmında bocaladığını ve Gemini Earn’ün bir menkul kıymet olarak nitelendirilmesi kısmında zorlandıklarını söyledi.

SEC bocalıyor. Menkul kıymetin ne olduğuna bile karar veremiyorlar. Bir yanda kredi anlaşmasının bir teminat olduğunu iddia ediyorlar. Öte yandan Gemini Earn programının tamamının menkul kıymet olduğunu iddia ediyorlar ki bu saçma bir argüman.

Regülatör 12 Ocak tarihinde Gemini Earn programının bir menkul kıymet satışını temsil ettiğini öne sürerek borsaya dava açmıştı. SEC aynı zamanda Gemini ile arasında anlaşmazlık bulunan kripto kredi platformu Genesis’e de dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!