Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Gemini ve Genesis’e Dava Açtı: Kurucudan Yanıt Geldi

Gemini ve Genesis arasındaki anlaşmazlık ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dikkatini çekti. Kurum iki şirketi de kayıt dışı menkul kıymet satışı ile suçlayarak resmen dava açtı.

SEC 12 Ocak tarihinde resmi web sitesinde yayınladığı bildiride, kripto para borsası Gemini ve kripto kredi platformu Genesis’i kayıt dışı menkul kıymet satışı ile suçladığını duyurdu. SEC suçlamaya konu olan ürünün, bir süredir iki şirket arasında çeşitli tartışmalar yaşanmasına neden olan “Earn” programı olduğunu belirtti. Gensler, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Kurum Gemini’nin yasalar uyarınca, Earn programının bir menkul kıymet satışı özelliklerini barındırdığını iddia etti. Gensler konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Genesis ve Gemini’nin yatırımcıları korumak için tasarlanmış bildirim gerekliliklerini atlayarak halka kayıt menkul kıymet sattıklarını iddia ediyoruz. Bugünkü suçlamalar, kripto borç verme platformlarının ve diğer aracıların menkul kıymetler yasalarımıza uyması gerektiğini piyasaya ve halka açıkladığımız önceki eylemlerimize dayanıyor. Geçmişte de pek çok sefer örneğini gördüğümüz gibi bunların yapılmaması yatırımcıların bilinçli yatırım kararları vermeleri için ihtiyaç duydukları temel bilgileri almayı engelliyor. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu keyfi bir karar değil kanundur.

Öte yandan Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss ise bu eylemin şirketin çabalarını ilerletmeye ve Earn programının varlıklarını geri almaya yardımcı olmadığını belirterek SEC’nin davranışlarının tamamen verimsiz olduğunu öne sürdü. Earn programının New York eyaleti tarafından düzenlendiğini dile getiren Winklevoss, program hakkında 17 aydır SEC ile temas halinde bulundukları ve buna rağmen SEC’nin suçlama için kendilerinden önce kamuoyunu bilgilendirmesinin garip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Gemini “Earn” programı müşterileri paraçekme işlemlerinin askıya alınmasını gerekçe göstererek Genesis ve çatı şirketi Digital Currency Group’a (DCG) karşı toplu dava başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!