Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini Earn Müşterilerinden Genesis ve DCG’e Toplu Dava Başvurusu

Winklevoss kardeşlerin kurucusu olduğu ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin “Earn” programı müşterileri para çekme işlemlerinin askıya alınmasını gerekçe göstererek Genesis ve çatı şirketi Digital Currency Group’a (DCG) karşı toplu dava başvurusunda bulundu.

Genesis ve çatı şirketi DCG, Gemini’nin para çekme işlemlerini askıya aldığı Earn programı yatırımcılarının toplu davasıyla karşı karşıya kaldı. 3 davacı, Genesis tarafından kendilerinin ve tüm Gemini Earn kullanıcılarının dijital varlıklarını, firma ile kullanıcılar arasındaki süregelen “ana sözleşme” uyarınca iade etmesi gerektiğini öne sürdü.

Fakat yaklaşık bir aydır herhangi bir para çekim işlemi yapılamayan şirketten net bir açıklamada gelmedi. Buna ek olarak Genesis’in 2022 yazında iflasını duyurduğu ve o esnada sözleşmenin ihlal edilerek iflasın müşterilerden gizlediği iddia edildi.

Davacılar, Genesis cephesinde yaşanan bu “gizli iflasın” ardından şirketin kendi içerisinde senet takası yaparak olmayan bir parayı varmış gibi gösterdiğini öne sürdü. Söz konusu transferin iflas eden Three Arrows Capital‘e (3AC) ait 2,3 milyar dolarlık borcu tahsil etme hakkını 2033’te ödenmesi gereken 1,1 milyar dolarlık bir senedin takasından kaynaklandığı işaret edildi.

Buna benzer bir iddia yakın tarihte 3AC kurucu ortağı ve CEO’su Su Zhu tarafından da öne sürüldü. Zhu, halihazırda DCG’nin varlıklarının “sıfıra” ulaştığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!