Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DOGE ve SHIB Rakibi Solana Tabanlı Meme Token 2x Yaptı

Kripto para piyasasındaki bitcoin (BTC) ve ether (ETH) gibi dev isimler günlük bazda kısmen stabil bir performans sergilerken, Solana (SOL) fiyatında %8’den fazla bir artış yaşandı.

CoinGecko verilerine göre Solana, geçtiğimiz son 7 gün içerisinde %11; son 24 saat içerisinde ise %8,9 oranında değer kazandı.

SOL fiyatı son zamanlarda aşağı yönde hareket ediyordu. Bunun sebeplerinden biri, kripto para borsası FTX’in çöküşüyle birlikte FTX ile bağları bulunan Solana tabanlı projelerin de darbe almasıydı.

Solana ekosisteminin bugün yeniden canlanmasıyla birlikte SOL fiyatı da yükselişe geçti. Solana ekosistemine bugün darbe vuran gelişmelerden biri, yeni çıkan Bonk (BONK) adlı bir token oldu.

Piyasaya shiba inu temasıyla giriş yapan Bonk ekibi, toplam BONK arzının %50’sinin yatırımcılara airdrop yoluyla dağıtılacağı yönünde bir duyuru yapmıştı.

Bu airdrop sırasında dağıtılan tokenların yaklaşık %20’si, Solana ekosistemindeki NFT koleksiyonlarına aktarıldı.

Blockchain verilerine göre BONK’un sadece son 24 saat içerisinde 22 milyon dolardan fazla işlem hacmi bulunuyor. Piyasaya 25 Aralık’ta giriş yapmış olmasına rağmen, şimdiden 87 binden fazla cüzdanda BONK bulunuyor ve tokenın 70 milyon dolarlık piyasa değeri var.

CoinGecko verilerine göre BONK fiyatı son 24 saat içerisinde %106 oranında arttı. Buna karşın, DOGE ve SHIB gibi rakip tokenların fiyatında büyük bir değişiklik yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!