Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tecrübeli Analist Örnek Verdi ve Uyardı: Bitcoin’de Bu Seviyeye Dikkat! Geçebilecek Mi?

Cubic Analytic’in kurucusu tecrübeli analist Caleb Franzen, Ethereum’dan (ETH) sonra Bitcoin’in de (BTC) geçmiş desteğinin artık bir direnç görevi görebileceğini öne sürdü.

Franzen 3 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in geçmiş trend çizgisinin tekrar üstüne çıkmasının düşük bir ihtimal olduğunu ifade etti. Analist, yakın geçmişte Ethereum’un da benzer bir durum içerisinde bulunduğunu ve destekten dirence dönüşen seviyeyi kıramadığını dile getirerek Bitcoin’in de benzer bir hareket içerisinde bulunabileceğini belirtti.

Bu direnç seviyesinde fazla yığılma olmayacağını düşündüğünü belirten Franzen, Ethereum’un benzer bir durumda direnç noktasından hızla geri çekilerek yaklaşık %14 değer kaybettiğini hatırlattı.

Analist kısa bir süre önce yaptığı bir başka analizde, Bitcoin’in 2017 boğasının tepe noktası olan 13.900 dolar seviyesine kadar geri çekilebileceğini dile getirmişti. Bu seviyenin 2019 yılında mükemmel bir direnç görevi gördüğünü hatırlatan Franzen, 11.400-13.900 dolar bandının “Bitcoin için bir mıknatıs” olduğunu ifade etmişti.

Öte yandan kripto para sektöründeki bazı uzmanlar artık kripto para birimlerinin teknik analizden ziyade finansal piyasalarla ortak hareket ettiğini öne sürerek bu kapsamda artık Bitcoin’in mevcut gidişatının büyük oranda küresel para politikalarına bağlı olduğunu iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!