Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflası İle Sektörü Kaosa Sürükleyen 3AC CEO’su: FTX ve DCG birlikte LUNA’ya saldırdı!

İflas eden kripto para fonu Three Arrows Capital (3AC) kurucu ortağı ve CEO’su Su Zhu, Terra’dan (LUNA) başlayan ve FTX’e kadar uzanan çöküş döneminin perde arkasına dair açıklamalarda bulundu.

Su Zhu Twitter üzerinden paylaştığı bir dizi gönderide, son zamanların çok tartışılan olaylarına dair ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Açıklamasına “İşte Digital Currency Group (DCG) durumunun kaba bir özeti ” cümlesiyle başlayan Zhu, para çekme işlemlerini durduran Gemini ve çatı şirketi DCG’yi hedef aldı. FTX ile DCG’nin birlikte hareket ederek LUNA‘ya saldırdığını belirten Zhu, söz konusu iki şirketin bu olaydan epeyce kar elde ettiğini belirtti.

Fakat ardından gerçekleşen Babel Finance ve 3AC iflaslarının onlara da zarar verdiğini söyleyen Zhu, ayrıca GBTC yatırımları olan diğer şirketlerinde bu yıkımdan etkilendiğini vurguladı. Zhu açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

O dönem sakin davranıp yeniden yapılanabilirlerdi. Ancak sağ cepten sol cebe alma gibi işlerle boşlukları doldurdular. Bu, poker oynayıp kaybeden bir çocuğun “Ben iyiyim, babam sana para verecek bırak oynamaya devam edeyim” demesi gibi bir şey.

DCG’yi FTX ile birlikte LUNA’ya saldırmakla suçlayan Zhu aynı zamanda DCG’nin şu anki değerinin “sıfır” olduğunu söyledi.

Onlar, FTX gibi aylarca bize saldırmak için çeşitli yöntemler kullanarak manipülasyona devam ettiler. Kimse onlara Genesis’teki boşluğu nasıl doldurduklarını sormadı. DCG’nin değeri şu an sıfır. FTX’in alacaklıları da Alameda’nın Genesis’e hileli fon aktarımı gerekçesiyle dolandırıcılık davası açtılar.

Sürecin devamına dair ön görünüsünü paylaşan Zhu, Genesis alacaklılarının DCG’yi iflasa sürükleyeceğini ve önümüzdeki günlerde kalan varlıkları öyle ya da böyle alacaklarını sözlerine ekledi.

ABD’li kripto para borsası Gemini’nin kurucusu Cameron Winklevoss, dün DCG CEO’su Barry Silbert’a açık mektup göndererek binlerce insanın mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçilmesini istemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!